Rozpis na jednu porci.
- 1 plátek chleba - toastový, celozrnný, ale i veka...
- 2 čajové lžičky bazalkového pesta
- 2 - 3 olivy, malé rajče, kousek mozzarelly
- pár kapek olivového oleje
- sůl, pepř
Jak na to
- plátek opečeného chleba potřít bazalkovým pestem, přidat nakrájená rajčata, mozzarellu a olivy
- zakápnout olivovým olejem, osolit, opepřit
.
- plátek opečeného chleba potřít bazalkovým pestem, přidat nakrájená rajčata, mozzarellu a olivy
- zakápnout olivovým olejem, osolit, opepřit
.
Jednoduchá osvěžující svačina nebo večeře.
Příprava
Rajčata opláchneme a osušíme, nakrájíme je na kostičky.
Mozzarellu i olivy důkladně scedíme a pokrájíme.
Chleba opečeme na grilu nebo pánvi, v troubě nebo v toustovači.
Opékáme na sucho nebo použijeme velice malé množství másla nebo oleje.
Servírování
Opečený plátek potřeme bazalkovým pestem.
Přidáme pokrájené rajče, mozzarellu a olivy.
Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat