sobota 6. září 2014

Těstovinový salát s pestem, mozarellou, rajčaty a olivami

Těstovinový salát s bazalkovým pestem, mozarellou, rajčaty a olivami


  • těstoviny
  • bazalkové pesto
  • rajčata
  • mozzarella
  • olivy
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka


Jak na to  

- uvařit těstoviny podle návodu, scedit, smíchat s bazalkovým pestem, osolit, opepřit
- promíchat s nakrájenými rajčaty, mozzarellou a olivami
- zalít olivovým olejem 
.

Jednoduchý a výborný těstovinový salát se hodí ke svačině, k obědu i k večeři. Můžeme ho podávat teplý nebo studený.


Uvaření těstovin

  • Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu.
  • Řídíme se jednoduchým pravidlem, na každých 100 gramů těstovin jeden litr vody.
    Solí nešetříme, voda na vaření těstoviny by měla chutnat jako ta mořská.

  • Těstoviny vložíme do vroucí vody.
  • Teplotu snížíme, ale jen tak, aby se těstoviny stále vařily.
    Hrnec nezakrýváme, občas promícháme.

  • Čas potřebný k uvaření je uveden na obale, pečlivě ho hlídáme, aby byly uvařené al dente, tedy na skus.
  • Je fajn vyzkoušet ochutnáním tak jednu až dvě minuty před uplynutím nastavené doby. Při rozkousnutí správně uvařených těstovin je musíme mezi zuby cítit, nesmějí být blátivé, rozvařené. 

  • Těstoviny ihned scedíme, neproplachujeme je!
  • Přendáme je do mísy a ihned je smícháme s kupovaným nebo domácím bazalkovým pestem.

Dokončení

Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kousky.
Olivy podle potřeby rozpůlíme.
Vše vmícháme do těstovin.

Podle chuti přisolíme a opepříme.
Polijeme olivovým olejem a před podáváním posypeme petrželkou.


TIP!  Mozzarellu můžeme nahradit sýrem s modrou plísní nebo sýrem balkánského typu.

Žádné komentáře:

Okomentovat