- těstoviny
- bazalkové pesto
- rajčata
- mozzarella
- olivy
- olivový olej
- sůl, pepř
- zelená petrželka
Jak na to
- uvařit těstoviny podle návodu, scedit, smíchat s bazalkovým pestem, osolit, opepřit
- promíchat s nakrájenými rajčaty, mozzarellou a olivami
- zalít olivovým olejem
.
- uvařit těstoviny podle návodu, scedit, smíchat s bazalkovým pestem, osolit, opepřit
- promíchat s nakrájenými rajčaty, mozzarellou a olivami
- zalít olivovým olejem
.
Jednoduchý a výborný těstovinový salát se hodí ke svačině, k obědu i k večeři. Můžeme ho podávat teplý nebo studený.
Uvaření těstovin
- Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Řídíme se jednoduchým pravidlem, na každých 100 gramů těstovin jeden litr vody.
Solí nešetříme, voda na vaření těstoviny by měla chutnat jako ta mořská.
- Těstoviny vložíme do vroucí vody. Teplotu snížíme, ale jen tak, aby se těstoviny stále vařily.
Hrnec nezakrýváme, občas promícháme.
- Čas potřebný k uvaření je uveden na obale, pečlivě ho hlídáme, aby byly uvařené al dente, tedy na skus. Je fajn vyzkoušet ochutnáním tak jednu až dvě minuty před uplynutím nastavené doby. Při rozkousnutí správně uvařených těstovin je musíme mezi zuby cítit, nesmějí být blátivé, rozvařené.
- Těstoviny ihned scedíme, neproplachujeme je! Přendáme je do mísy a ihned je smícháme s kupovaným nebo domácím bazalkovým pestem.
Dokončení
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kousky.
Olivy podle potřeby rozpůlíme.
Vše vmícháme do těstovin.
Podle chuti přisolíme a opepříme.
Polijeme olivovým olejem a před podáváním posypeme petrželkou.
TIP! Mozzarellu můžeme nahradit sýrem s modrou plísní nebo sýrem balkánského typu.
Žádné komentáře:
Okomentovat