- 500 g těstovin Pappardelle nebo jakýchkoli jiných
- 3 polévkové lžíce bazalkového pesta
- hrst piniových oříšků
- olivový olej
- parmazán
- sůl, pepř
Jak na to
- opražit piniové oříšky
- podle návodu uvařit těstoviny
- smíchat s pestem, ochutit solí a pepřem
- na talíři polít olivovým olejem, posypat praženými piniovými oříšky a plátky parmazánu
.
- opražit piniové oříšky
- podle návodu uvařit těstoviny
- smíchat s pestem, ochutit solí a pepřem
- na talíři polít olivovým olejem, posypat praženými piniovými oříšky a plátky parmazánu
.
Nenáročné na přípravu, rychlé a výborné.
Zástupce geniální jednoduchosti italské kuchyně.
Uvaření těstovin
Do většího hrnce nalijeme 4 litry vody, přidáme jednu vrchovatou polévkovou lžíci soli.
Voda na vaření těstovin musí být hodně slaná, jako když si lokneme mořské vody.
Přivedeme k varu, vsypeme těstoviny, promícháme.
Poklicí nezakrýváme.
Teplotu zmírníme, čas uvaření zjistíme v návodu na obalu.
Dáme pozor na převaření, těstoviny musejí být al dente, tedy akorát na skus.
Opražení piniových oříšků
Na suché rozehřáté pánvi opražíme piniové oříšky.
Promícháváme a hlídáme, během pár minut budou hotové.
Jemně zhnědnou a začnou vonět.
Servírování
Parmazán nakrájíme na tenké plátky nebo ho nastrouháme.
Těstoviny scedíme.
Hned do nich vmícháme kupované nebo domácí bazalkové pesto.
Podle chuti přisolíme a opepříme.
Ideálně použijeme bílý pepř.
Porce na talíři polijeme olivovým olejem, posypeme praženými piniovými oříšky a doplníme plátky parmazánu.
TIP! Je fajn mít předehřáté talíře.
Přejít na seznam receptů
Hned do nich vmícháme kupované nebo domácí bazalkové pesto.
Podle chuti přisolíme a opepříme.
Ideálně použijeme bílý pepř.
Porce na talíři polijeme olivovým olejem, posypeme praženými piniovými oříšky a doplníme plátky parmazánu.
TIP! Je fajn mít předehřáté talíře.
Přejít na seznam receptů
Hmm tohle by mi určitě moc chutnalo :) Miluji pesto
OdpovědětVymazat:). My měli pestové žně, sklidili jsme bazalku, tak byl týden italské kuchyně.
Vymazat