- 400 g růžičkové kapusty
- 4 polévkové lžíce oleje olivového nebo slunečnicového nebo kachního sádla
- chilli vločky nebo směs oblíbeného koření
- sůl, pepř
- citron
Jak na to
- očištěné hlávky rozpůlit, v míse posypat vločkami chilli, pepřem, osolit, promíchat
- polít olejem nebo kachním sádlem, promíchat
- vyrovnat na pečicí papír
- při 220 °C péct 10 minut, obrátit, péct dalších 10 minut
- přendat na talíř, pokapat čerstvou šťávou z citronu
.
- očištěné hlávky rozpůlit, v míse posypat vločkami chilli, pepřem, osolit, promíchat
- polít olejem nebo kachním sádlem, promíchat
- vyrovnat na pečicí papír
- při 220 °C péct 10 minut, obrátit, péct dalších 10 minut
- přendat na talíř, pokapat čerstvou šťávou z citronu
.
Příprava
Zapneme troubu, nastavíme na 220 °C.
Plech vyložíme pečicím papírem.
Kapusty omyjeme a osušíme.
Pokud je potřeba, zbavíme je vrchních nažloutlých listů.
Odkrojíme zbytky košťálu.
Odkrojíme zbytky košťálu.
Každou hlávku rozpůlíme.
V míse půlky kapustiček posypeme vločkami chilli, osolíme je a poprášíme čerstvě mletým pepřem.
Jemně je promícháme.
Polijeme olejem a opět, ideálně rukou, lehce promícháme.
Pokud máme odložené kachní sádlo, například z přípravy kachních prsou, bez váhání ho použijeme místo oleje.
Pečení
Hlávky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Vložíme do rozehřáté trouby.
Upečené hlávky přendáme na talíř nebo mísu, zakápneme je čerstvou šťávou z citronu.
- Po 10 minutách plech vytáhneme, každou kapustu obrátíme.
- Vrátíme zpět do trouby.
- Pečeme dalších 10 minut.
Pečenou růžičkovou kapustu nejčastěji podáváme jako přílohu k masům. Nebo ji můžeme servírovat s pečivem a dresinkem jako lehkou večeři.
Přejít na seznam receptů
Přejít na seznam receptů
Hmm kapustičky nepatří mezi mé nejoblibenější,ale tyhle fotky mě i tak navnadily :)
OdpovědětVymazatTa chuť přichází postupně, ale jsou výborné, až návykové :-)
VymazatTo vypadá nádherně, díky, zkusím. Vaše recepty jsou perfektní, už jich mám několik v repertoáru :-)
OdpovědětVymazatMartine, děkuji za návštěvu blogu a milý komentář! Moc mě těší, že jste některé recepty vyzkoušel a že Vás nezklamaly.
VymazatDobrý den, recept je zajímavý, rád bych jej vyzkoušel.
OdpovědětVymazatJen se, prosím, zeptám - jaký máte názor na použití zmražené kapusty? Když není k dispozici čerstvá. Vidíte v tom nějaké úskalí?
Děkuji :-)
Richard
Richarde, u mražené bych jen měla obavu, že bude příliš měkká. Ale popravdě, recept jsem s ní nezkoušela.
VymazatPokud se do toho pustíte, poprosím o zhodnocení do komentáře.
Děkuji.
Hana