pondělí 24. února 2014

Salát z olomouckých tvarůžků

Salát z olomouckých tvarůžků


  • 300 g tvarůžků
  • 150 ml olivového oleje
  • 80 g cibule (1 střední)
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 kávová lžička bílého nebo černého mletého pepře
  • 1 kávová lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 kávové lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1/2 kávové lžičky tymiánu
  • chilli koření nebo chilli papričky podle chuti


Jak na to  

- syrečky a cibuli pokrájet, smíchat s kořením, podle chuti přidat chilli
- zalít olivovým olejem
- nechat rozležet
.

Tuto delikatesu určitě ocení i ti, kterým syrečky zrovna moc nevoní. 
Naložením se totiž jejich charakteristické aroma značně zredukuje.


Příprava

  • Tvarůžky a sloupnutou cibuli nakrájíme.
  • Smícháme je s kořením.
    Podle chuti vmícháme špetku chilli nebo pokrájené chilli papričky.

  • Zalijeme olivovým olejem a necháme rozležet, klidně i pár dnů.
  • Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

2 komentáře:

  1. myslim, ze nechat rozlezet je nadlidsky ukol. tvaruzky miluju!

    OdpovědětVymazat
  2. To je!
    "Jen půl lžičky na ochutnání, jestli už jsou. No, tak ještě jednu. Hm, tak ještě den, dva by chtěly. Pro jistotu zkusím tenhle menší kousek. A pro porovnání ten větší ...."
    U nás jsou také velice oblíbené.
    A nejen tvarůžky, i Romadur, Limburský .... Stačí nakrájet, zavřít do sklenice a počkat si.

    OdpovědětVymazat