neděle 25. listopadu 2012

Plněný Hermelín

Plněný Hermelín nebo Camembert


Na naplnění jednoho kusu sýra

  • 20 g jader vlašských ořechů (4 celá jádra středně velkých)
  • 10 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • baby špenát, petrželka, majoránka...
  • sůl, pepř


Základ

  • sýry Hermelín nebo Camembert


Jak na to

- sýr rozpůlit a vydlabat
- vydlabanou hmotu spojit s máslem, přidat utřený česnek, nasekané ořechy a bylinky
- osolit, opepřit
- vrátit zpět do sýru, přiklopit, zabalit, nechat v lednici rozležet
 
.

Plněný sýr je ideální doplněk k vínu nebo pivu. Jeho příprava nezabere moc času. 


Příprava

Bylinky nebo pár lístků baby špenátu opláchneme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo utřeme.
Jádra vlašských ořechů nasekáme nebo nastrouháme.

Sýr v půlce podélně rozkrojíme.
Opatrně vydlabeme měkký střed.
Dáme pozor, abychom neporušili stěny.
Obal od sýra nevyhazujeme, bude se hodit na opětovné zabalení sýrů po naplnění.


Naplnění

  • Vydlabané vnitřky sýra dáme do mísy.
  • Přidáme změklé máslo, utřený česnek, nasekaný špenát a bylinky a nasekané ořechy.
    Podle chuti osolíme a opepříme.
    Vidličkou důkladně promícháme.

  • Naplníme všechny vydlabané půlky.
  • Sýry opět spojíme, pevně je zabalíme do původního obalu.
    Necháme v chladu rozležet, minimálně jeden den.

Plněný Hermelín nebo Camembert před podáváním rozkrájíme na trojúhelníčky.


TIP!  Ořechy můžeme nahradit třeba sušenými rajčaty, olivami, šunkou, lososem...






Žádné komentáře:

Okomentovat