- 20 g jader vlašských ořechů (4 celá jádra středně velkých)
- 10 g másla
- 1 stroužek česneku
- baby špenát, petrželka, majoránka...
- sůl, pepř
Základ
- sýry Hermelín nebo Camembert
Jak na to
- sýr rozpůlit a vydlabat
- vydlabanou hmotu spojit s máslem, přidat utřený česnek, nasekané ořechy a bylinky
- osolit, opepřit
- vrátit zpět do sýru, přiklopit, zabalit, nechat v lednici rozležet
- sýr rozpůlit a vydlabat
- vydlabanou hmotu spojit s máslem, přidat utřený česnek, nasekané ořechy a bylinky
- osolit, opepřit
- vrátit zpět do sýru, přiklopit, zabalit, nechat v lednici rozležet
.
Plněný sýr je ideální doplněk k vínu nebo pivu. Jeho příprava nezabere moc času.
Příprava
Bylinky nebo pár lístků baby špenátu opláchneme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo utřeme.
Jádra vlašských ořechů nasekáme nebo nastrouháme.
Sýr v půlce podélně rozkrojíme.
Opatrně vydlabeme měkký střed.
Dáme pozor, abychom neporušili stěny.
Obal od sýra nevyhazujeme, bude se hodit na opětovné zabalení sýrů po naplnění.
Naplnění
Naplnění
- Vydlabané vnitřky sýra dáme do mísy. Přidáme změklé máslo, utřený česnek, nasekaný špenát a bylinky a nasekané ořechy.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Vidličkou důkladně promícháme.
- Naplníme všechny vydlabané půlky. Sýry opět spojíme, pevně je zabalíme do původního obalu.
Necháme v chladu rozležet, minimálně jeden den.
Plněný Hermelín nebo Camembert před podáváním rozkrájíme na trojúhelníčky.
TIP! Ořechy můžeme nahradit třeba sušenými rajčaty, olivami, šunkou, lososem...
Žádné komentáře:
Okomentovat