Na čufty
- 1000 g mletého masa (750 g hovězího zadního a 250 g vepřové plece)
- 50 g strouhanky (3 polévkové lžíce)
- 3 vejce
- 2 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- 1 zarovnaná kávová lžička skořice
- olej nebo sádlo na smažení
- sůl, pepř
Na omáčku
- 400 g sekaných rajčat v konzervě
- 250 g cibule (2 střední)
- 100 g rajčatového protlaku
- 50 g mrkve (1 střední)
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 3 větší stroužky česneku
- 3 kyselé okurky
- 3 polévkové lžíce sterilovaného hrášku
- 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře
- 1/2 kávové lžičky skořice
- 1/2 kávové lžičky tymiánu
- citronová šťáva na dochucení
- sůl, pepř
Jak na to
- mleté maso zpracovat s vejci, strouhankou, tymiánem, skořicí, solí, pepřem a kmínem
- vytvořit 12 koulí, zploštit, obalit v hladké mouce, zprudka rychle opéct, odložit
- osmahnout cibuli, přidat mrkev a česnek
- vmíchat rajčatový protlak, přilít rajčata, vmíchat sůl, pepř, skořici a tymián
- přilít 1 litr horké vody, přidat bobkové listy, nové koření a celý pepř
- přivést k varu, přidat osmahnuté čufty, 25 minut na mírném ohni povařit
- na závěr vmíchat rozkrájené kyselé okurky a scezený sterilovaný hrášek, dochutit
.
- mleté maso zpracovat s vejci, strouhankou, tymiánem, skořicí, solí, pepřem a kmínem
- vytvořit 12 koulí, zploštit, obalit v hladké mouce, zprudka rychle opéct, odložit
- osmahnout cibuli, přidat mrkev a česnek
- vmíchat rajčatový protlak, přilít rajčata, vmíchat sůl, pepř, skořici a tymián
- přilít 1 litr horké vody, přidat bobkové listy, nové koření a celý pepř
- přivést k varu, přidat osmahnuté čufty, 25 minut na mírném ohni povařit
- na závěr vmíchat rozkrájené kyselé okurky a scezený sterilovaný hrášek, dochutit
.