Krémová pepřová omáčka
Rozpis je pro přípravu omáčky na výpeku v pánvi po opečení masa. Pro případ, kdy maso připravujeme na grilu, ne na pánvi, tudíž nemáme k dispozici výpek, připravíme ji podle postupu v TIP!
- 150 ml 30 - 35% smetany
- 150 ml hovězího vývaru nebo vody
- 100 ml koňaku nebo brandy nebo červeného vína
- 10 g másla
- 2 - 3 polévkové lžíce mírně rozdrcených kuliček černého pepře nebo scezeného nakládaného zeleného pepře
- 1 čajová lžička medové hořčice
- sůl
Jak na to
- do pánve po opečení masa přidat medovou hořčici, minutu míchat
- do pánve po opečení masa přidat medovou hořčici, minutu míchat
- zalít koňakem nebo brandy, minutu povařit
- přilít vývar, okolo 3 minut povařit
- přilít smetanu, vmíchat pepř, 3 - 4 minuty povařit
- vypnout, vmíchat plátek studeného másla
- přilít smetanu, vmíchat pepř, 3 - 4 minuty povařit
- vypnout, vmíchat plátek studeného másla
.