- 750 g hovězí plece nebo krku (může být i kližka, oháňka, masitá žebra, líčka)
- 500 - 700 ml červeného vína (ideálně Chianti)
- 50 g rajčatového protlaku
- 10 stroužků česneku
- 10 g soli (1 čajová lžička)
- 10 kuliček celého pepře
- 5 g mletého pepře (1 polévková lžíce)
- 2 bobkové listy
- 1 čajová lžička rozmarýnu nebo pár snítek čerstvého
- snítka šalvěje - nemusí být
Jak na to
- kusy masa obalit ve směsi česneku a protlaku
- poté obalit ve směsi soli, pepře a rozmarýnu, naskládat na dno hrnce
- přidat celý pepř, stroužky česneku, bobkové listy, ev. snítky rozmarýnu a lístky šalvěje
- zalít vínem, zakryté dusit několik hodin na velice mírném plameni
- maso vyndat z hrnce, omáčku povařit do zhoustnutí, odstraňovat tuk
- podávat natrhané na opečeném toastu nebo vcelku s bramborovou kaší
.
- kusy masa obalit ve směsi česneku a protlaku
- poté obalit ve směsi soli, pepře a rozmarýnu, naskládat na dno hrnce
- přidat celý pepř, stroužky česneku, bobkové listy, ev. snítky rozmarýnu a lístky šalvěje
- zalít vínem, zakryté dusit několik hodin na velice mírném plameni
- maso vyndat z hrnce, omáčku povařit do zhoustnutí, odstraňovat tuk
- podávat natrhané na opečeném toastu nebo vcelku s bramborovou kaší
.