Drobenkový ovocný koláč s vařeným pudinkem
Ivi, díky za recept!
Rozpis je na hluboký plech o rozměrech 30 x 40 centimetrů.
Drobenkové těsto
- 500 g polohrubé mouky
- 210 g studeného másla
- 200 g cukru krupice
- 12 g kypřicího prášku do pečiva (1 sáček)
- 8 g vanilkového cukru (1 sáček)
- 1 větší vejce
- 1/4 kávové lžičky soli
- 10 g studeného másla a 2 polévkové lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání plechu
Pudinková náplň
- 1000 ml mléka
- 80 g pudinkového prášku (2 sáčky)
- 60 - 80 g cukru krupice (3 - 4 polévkové lžíce)
Ovocná náplň
- 600 - 1000 g čerstvého, kompotovaného nebo mraženého ovoce
Jak na to
- v míse smíchat mouku, sůl, cukr a vanilkový cukr
- v míse smíchat mouku, sůl, cukr a vanilkový cukr
- přidat na kostky pokrájené máslo, zpracovat drobenku, necelou 1/4 odebrat stranou
- k drobence přidat prášek do pečiva, promíchat, přilít lehce prokvedlané vejce, promíchat
- uvařit pudink
- na vymazaný plech nasypat drobenku z mísy, urovnat ji, nalít na ni pudink
- nandat ovoce, posypat zbytkem drobenky
- péct 40 - 50 minut při 180 °C
.
.