Smažené závitky s vepřovým masem
Rozpis pro přípravu 16 až 18 závitků z kulatého rýžového papíru o průměru přibližně 20 centimetrů.
Základ
- 150 ml piva nebo vody na namáčení
- 16 až 18 ks rýžového papíru
- olej na smažení
- omáčky, dresinky, dipy..
Náplň
- 500 g mletého vepřového masa, ideálně z plece
- 250 g mrkve
- 200 g vlasových rýžových nudlí
- 80 g cibule
- 80 g sušených hub
- 4 stroužky česneku
- 4 - 5 polévkových lžic ústřicové omáčky
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje
- 2 čajová lžičky mletého koriandru
- 2 vejce
- 1 tenkostěnná paprika
- zelená jarní cibulka
- sůl, pepř
Jak na to
- na oleji na mírném plameni 5 minut promíchávat nakrájenou cibuli, přidat plátky česneku
- na oleji na mírném plameni 5 minut promíchávat nakrájenou cibuli, přidat plátky česneku
- zvýšit teplotu, orestovat maso, osolit, opepřit
- nechat vyvařit vodu, vmíchat nastrouhanou mrkev, pár minut míchat, vypnout
- přidat pokrájené povařené houby a nudle a papriku
- ochutit mletým koriandrem, sójovou a ústřicovou omáčkou
- nechat mírně zchladit, vmíchat vejce a nakrájenou nať jarní cibulky
- rýžový papír navlhčit, nandat náplň, zabalit
- smažit okol 5 minut ve vyšší vrstvě oleje
.