Maso se předem několik hodin marinuje, ideálně přes noc.
Základ
Marináda
Omáčka
- 1300 - 1400 g prsních nebo stehenních řízků
- 300 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 200 g 33% smetany
- 25 g másla
- 3 polévková lžíce slunečnicového oleje
- smetana, mleté mandle a čerstvý koriandr - nemusí být
Marináda
- 200 g hustého smetanového bílého jogurtu
- 45 g jemně nastrouhaného zázvoru (2 polévkové lžíce)
- 40 g česneku (4 velké)
- 12 g čerstvé citronové šťávy (2 polévkové lžíce)
- 10 g soli (1 čajová lžička)
- 8 g Garam Masala koření (4 čajové lžičky)
- 6 g kurkumy (2 čajové lžičky)
- 1 g římského kmínu (1/2 čajové lžičky)
- špetka kajenského pepře (nemusí být)
Omáčka
- 600 g pasírovaných rajčat - passata
- 80 g rajčatového protlaku (2 polévkové lžíce)
- 40 g másla
- 20 g cukru (1 polévkové lžíce)
- 8 ks kardamomu
- 3 čajové lžičky Garam Masala
- 3 čajové lžičky kurkumy
- 3 větší stroužky česneku
- 2 čajové lžičky zázvoru
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
- 4cm kousek celé skořice
Jak na to
- z uvedených ingrediencí připravit marinádu, naložit nakrájené maso
- na oleji nebo ghí orestovat naložené kousky masa, odložit stranou
- v pánvi po restování rozpustit máslo a olej, prohřát utřený česnek, nastrouhaný zázvor, celou skořici, kardamom, Garam Masala koření a kurkumu
- přidat cukr a protlak, orestovat
- z uvedených ingrediencí připravit marinádu, naložit nakrájené maso
- na oleji nebo ghí orestovat naložené kousky masa, odložit stranou
- v pánvi po restování rozpustit máslo a olej, prohřát utřený česnek, nastrouhaný zázvor, celou skořici, kardamom, Garam Masala koření a kurkumu
- přidat cukr a protlak, orestovat
- přilít pasírovaná rajčata a šťávu z citronu, okolo 8 minut povařit
- míchat, směs zhoustne
- vložit osmažené kousky kuřete, zředit vývarem nebo vodou, 8 minut povařit do měkka
- dochutit, přilít smetanu, přivést k varu, vypnout
- vmíchat kousek studeného másla
- vložit osmažené kousky kuřete, zředit vývarem nebo vodou, 8 minut povařit do měkka
- dochutit, přilít smetanu, přivést k varu, vypnout
- vmíchat kousek studeného másla
-