Pečeno ve formě na srnčí hřbet o rozměrech 10 x 30 centimetrů.
Základ
- 1000 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků
- 250 g na tenké plátky pokrájené anglické slaniny
- 3 - 4 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička slunečnicového nebo olivového oleje nebo másla nebo sádla na vymazání formy
Náplň
- 100 g sýru čedar vcelku nebo jiný tvrdý
- 60 g sterilované kapie
- 60 g sterilovaného hrášku
- 20 g másla nebo 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 5 vajec
- 3 - 4 stroužky česneku
- 1 zarovnaná čajová lžička soli
- pepř
Sos
- 30 g másla
- 10 g hladké mouky
- sůl, pepř
Jak na to
- vymazanou formu na srnčí hřbet vyložit plátky anglické slaniny
- na anglickou položit plátky lehce naklepaných kuřecích řízků
- opepřit, potřít hořčicí a utřeným česnekem, naplnit, zabalit
- do pekáče posadit formu, vedle nasypat plátky cibule
- péct nezakryté 20 minut při 200 °C, vyklopit z formy
- podlít 200 ml horké vody, vrátit do trouby
- stáhnout teplotu na 150 °C, péct cca 35 minut, polévat výpekem
- sos zahustit kouskem másla obaleným v mouce
.
- vymazanou formu na srnčí hřbet vyložit plátky anglické slaniny
- na anglickou položit plátky lehce naklepaných kuřecích řízků
- opepřit, potřít hořčicí a utřeným česnekem, naplnit, zabalit
- do pekáče posadit formu, vedle nasypat plátky cibule
- péct nezakryté 20 minut při 200 °C, vyklopit z formy
- podlít 200 ml horké vody, vrátit do trouby
- stáhnout teplotu na 150 °C, péct cca 35 minut, polévat výpekem
- sos zahustit kouskem másla obaleným v mouce
.