Pečeno v chlebíčkové formě o rozměru 30 x 11 x 7 centimetrů.
- 500 g hladké mouky
- 300 ml mléka nebo 12% smetany
- 30 g másla
- 20 g droždí
- 10 g soli (1 čajová lžička)
- 1 kávová lžička cukru krupice
- vejce, mléko nebo voda na potření
- kousek másla na vytření formy
Jak na to
- zlehka rozpustit máslo, odstavit
- ve vlažném mléce rozmíchat cukr, rozdrobit droždí, nechat vzejít kvásek
- zpracovat těsto, dát na cca 50 minut kynout
- nakynuté těsto zpracovat, vytvarovat, dát do vymazané formy, nechat opět cca 45 minut kynout
- před pečením ev. potřít
- péct při 220 °C 10 minut, stáhnout teplotu na 190 °C a dopéct 25 - 30 minut dozlatova
.
- zlehka rozpustit máslo, odstavit
- ve vlažném mléce rozmíchat cukr, rozdrobit droždí, nechat vzejít kvásek
- zpracovat těsto, dát na cca 50 minut kynout
- nakynuté těsto zpracovat, vytvarovat, dát do vymazané formy, nechat opět cca 45 minut kynout
- před pečením ev. potřít
- péct při 220 °C 10 minut, stáhnout teplotu na 190 °C a dopéct 25 - 30 minut dozlatova
.