- 200 g 12% smetany
- 6 - 12 stroužků česneku
- 4 střední brambory
- 2 čajové lžičky kmínu
- 2 polévkové lžíce majoránky
- 1 polévková lžíce sádla
- 1 menší mrkev
- petržel (čtyřcentimetrový kousek o průměru cca 2 cm)
- celer (centimetrový plátek o průměru cca 4 cm)
- kuřecí vývar nebo kostka bujonu
- sůl, pepř
Jak na to
- na sádle 5 minut restovat pokrájené brambory, mrkev, celer a petržel
- vmíchat sůl a kmín
- zalít vývarem, zakrýt policí, uvařit doměkka
- odstavit, rozmixovat, vrátit na sporák, přilít smetanu, přivést k varu
- zředit vodou na požadovanou hustotu
- vmíchat utřený česnek a rozemnutou majoránku, ev. mletý pepř
.
- na sádle 5 minut restovat pokrájené brambory, mrkev, celer a petržel
- vmíchat sůl a kmín
- zalít vývarem, zakrýt policí, uvařit doměkka
- odstavit, rozmixovat, vrátit na sporák, přilít smetanu, přivést k varu
- zředit vodou na požadovanou hustotu
- vmíchat utřený česnek a rozemnutou majoránku, ev. mletý pepř
.