Základ
- 60 g sýru niva nebo gorgonzola
- 20 - 22 ks těstovin cannelloni
Náplň
- 450 g kuřecích prsou bez kůže
- 450 g mražených špenátových listů
- 200 g ricotty
- 150 g 31% smetany
- 80 g nivy nebo gorgonzoly
- 80 g cibule
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- sůl, pepř
Bešamel
- 500 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- sůl, muškátový oříšek
Jak na to
- na oleji zlehka orestovat cibuli, přidat maso, zprudka ho opéct
- snížit teplotu, nechat vydusit šťávu, vmíchat česnek, sůl a pepř
- přidat špenátové listy, po 6 - 8 minutách přilít smetanu, přivést k varu, vypnout
- vmíchat sýr a ricottu
- připravit bešamel: na pánvi rozpustit máslo, nasypat mouku, okolo 3 minut promíchávat
- přilít mléko, 5 minut povařit, vmíchat sůl, muškátový oříšek a ev. pepř
- masovošpenátovou směsí naplnit cannelloni, na dno pekáče rozetřít část bešamelu, naskládat naplněné cannelloni, potřít zbytkem bešamelu, posypat sýrem
- nezakryté péct cca 15 minut při 180 °C, na závěr možno zapéct 1 - 2 minuty pod grilem
.
- na oleji zlehka orestovat cibuli, přidat maso, zprudka ho opéct
- snížit teplotu, nechat vydusit šťávu, vmíchat česnek, sůl a pepř
- přidat špenátové listy, po 6 - 8 minutách přilít smetanu, přivést k varu, vypnout
- vmíchat sýr a ricottu
- připravit bešamel: na pánvi rozpustit máslo, nasypat mouku, okolo 3 minut promíchávat
- přilít mléko, 5 minut povařit, vmíchat sůl, muškátový oříšek a ev. pepř
- masovošpenátovou směsí naplnit cannelloni, na dno pekáče rozetřít část bešamelu, naskládat naplněné cannelloni, potřít zbytkem bešamelu, posypat sýrem
- nezakryté péct cca 15 minut při 180 °C, na závěr možno zapéct 1 - 2 minuty pod grilem
.