Kaše
- 400 g růžičkové kapusty
- 200 g anglické slaniny
- 80 g šalotky nebo cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- 4 čajové lžičky rajčatového protlaku
- 150 - 200 ml 30% smetany
- 50 ml šťávy z citronu
- 2 polévkové lžíce javorového sirupu
- 1 čajová lžička majoránky
- sůl, pepř
Posyp
- 100 g růžičkové kapusty
- 50 g anglické slaniny
- 1 - 2 stroužky česneku
- 50 g jader vlašských ořechů
- sůl, pepř
Jak na to
- rozehřát olej, 4 - 5 minut restovat šalotky, přidat plátky česneku a 200 g pokrájené slaniny, osmahnout
- nasypat nadrobno rozsekaných 400 g kapusty, vmíchat protlak, sůl a pepř, 4 - 5 minut promíchávat
- přilít javorový sirup a smetanu, přivést k varu, vypnout, vmíchat majoránku a šťávu z citronu
- na posypání: na suché pánvi 3 - 4 minuty restovat nadrobno pokrájených 50 g slaniny, vmíchat utřený stroužek česneku a 100 g kapusty pokrájené na proužky
- okolo 4 minut promíchávat
.
- rozehřát olej, 4 - 5 minut restovat šalotky, přidat plátky česneku a 200 g pokrájené slaniny, osmahnout
- nasypat nadrobno rozsekaných 400 g kapusty, vmíchat protlak, sůl a pepř, 4 - 5 minut promíchávat
- přilít javorový sirup a smetanu, přivést k varu, vypnout, vmíchat majoránku a šťávu z citronu
- na posypání: na suché pánvi 3 - 4 minuty restovat nadrobno pokrájených 50 g slaniny, vmíchat utřený stroužek česneku a 100 g kapusty pokrájené na proužky
- okolo 4 minut promíchávat
.