- 1000 g vepřové plece
- 800 g konzervovaného hrášku (2 plechovky)
- 400 g konzervovaných loupaných rajčat
- 300 ml vývaru
- 160 g cibule (2 střední)
- 60 g zázvoru
- 30 g sádla
- 4 větší stroužky česneku
- 2 čajové lžičky kari koření
- 1 čajová lžička kmínu
- sůl, pepř
Jak na to
- cibuli restovat cca 8 minut na sádle, přidat česnek a zázvor
- po minutě přidat pokrájené maso, zprudka opéct, snížit teplotu, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari, kmín, sůl, pepř
- nalít rajčata, zalít vývarem, bez zakrytí cca 12 minut povařit
- vmíchat hrášek, přivést k varu, vypnout
.
- cibuli restovat cca 8 minut na sádle, přidat česnek a zázvor
- po minutě přidat pokrájené maso, zprudka opéct, snížit teplotu, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari, kmín, sůl, pepř
- nalít rajčata, zalít vývarem, bez zakrytí cca 12 minut povařit
- vmíchat hrášek, přivést k varu, vypnout
.