Základ
- hlávka květáku
- 300 - 350 ml oleje na smažení
Směs na obalení
- 250 ml vody
- 70 g hladké mouky
- 60 g kukuřičného škrobu
- 40 g oloupaného zázvoru
- 40 g koření garam masala (2 vrchovaté polévkové lžíce)
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- sůl, pepř
Dresink
- 3 vrchovaté polévkové lžíce hustého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky šťávy z citronu
- sůl, pepř
Jak na to
- květák rozdělit na malé růžičky, opláchnout, nechat okapat
- smíchat suché ingredience na obalení, vmíchat nastrouhaný zázvor a utřený česnek, přilít vodu, promíchat
- ve směsi dobře obalit květákové růžičky, smažit v rozpáleném oleji dozlatova
- na dresink smíchat jogurt, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř
.
- květák rozdělit na malé růžičky, opláchnout, nechat okapat
- smíchat suché ingredience na obalení, vmíchat nastrouhaný zázvor a utřený česnek, přilít vodu, promíchat
- ve směsi dobře obalit květákové růžičky, smažit v rozpáleném oleji dozlatova
- na dresink smíchat jogurt, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř
.