- 500 ml šťávy z kysaného zelí (mělo by stačit ze dvou 500g sáčků)
- 200 ml smetany (30 - 33%)
- 5 polévkových lžic hladké mouky
- 5 stroužků česneku
- 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře
- 2 vrchovaté hrsti sušených hub
- sůl, kmín
K servírování do porcí na talíři
- 125 g másla
- 1 větší cibule
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
Jak na to
- pod tekoucí vodou v sítu propláchnout a zlehka promnout nalámané sušené houby
- vařit okolo 15 minut v osolené vodě s bobkovým listem, kmínem, celým pepřem a novým kořením
- přilít šťávu z kysaného zelí, vmíchat utřený česnek, přivést k varu
- zahustit moukou dobře rozmíchanou ve studené vodě, 20 - 30 minut povařit
- na závěr vmíchat smetanu, přivést k varu, vypnout
- v másle 15 - 20 minut restovat nadrobno pokrájenou cibuli, odstavit, po chvilce vmíchat sladkou mletou papriku
- do každého talíře přidat pár lžiček orestované cibulky s máslem
.
- pod tekoucí vodou v sítu propláchnout a zlehka promnout nalámané sušené houby
- vařit okolo 15 minut v osolené vodě s bobkovým listem, kmínem, celým pepřem a novým kořením
- přilít šťávu z kysaného zelí, vmíchat utřený česnek, přivést k varu
- zahustit moukou dobře rozmíchanou ve studené vodě, 20 - 30 minut povařit
- na závěr vmíchat smetanu, přivést k varu, vypnout
- v másle 15 - 20 minut restovat nadrobno pokrájenou cibuli, odstavit, po chvilce vmíchat sladkou mletou papriku
- do každého talíře přidat pár lžiček orestované cibulky s máslem
.