Pečeme 2 až 3 týdny před Štědrým dnem.
- 350 g polohrubé mouky
- 260 g másla
- 250 g cukru moučky
- 120 g jader oříšků
- 50 g kakaa
- na špičku kulatého nože mleté skořice (zarovnaná kávová lžička)
- na polovinu špičky kulatého nože mletého hřebíčku (půl kávové lžičky)
- 10 polévkových lžic cukru moučky a 1 vanilkový cukr na obalování
Jak na to
- prosít cukr a mouku, smíchat s kakaem, skořicí, hřebíčkem a jemně mletými ořechy, zpracovat s máslem
- zabalit do fólie, nechat v chladu několik hodin uležet
- plnit do formiček
- péct 13 - 15 minut při 170 °C
- po vytažení z trouby vyklepnout z formičky, obalit v cukru moučce smíchaným s vanilkovým cukrem
.
- prosít cukr a mouku, smíchat s kakaem, skořicí, hřebíčkem a jemně mletými ořechy, zpracovat s máslem
- zabalit do fólie, nechat v chladu několik hodin uležet
- plnit do formiček
- péct 13 - 15 minut při 170 °C
- po vytažení z trouby vyklepnout z formičky, obalit v cukru moučce smíchaným s vanilkovým cukrem
.