- 600 g vepřové krkovice nebo kotlety, bůčku, žeber
- 200 ml vývaru kuřecího nebo hovězího
- 120 ml rýžového vína Shaoxing
- 50 g šalotek nebo 4 ks jarní cibulky
- 40 g zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 3 celé badyány
- 3 polévkové lžíce medu
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce rýžového octa
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička chilli vloček
- 1 čajová lžička celého pepře
- sůl, pepř
Jak na to
- do plátků krkovice/kotlety/bůčku nebo žeber vetřít sůl a pepř
- na rozehřátém oleji zprudka opéct dohněda
- nasypat pokrájený zázvor, česnek, chilli vločky, badyán a celý pepř
- nalít med, chvilku nechat zkaramelizovat
- přilít sójovou omáčku, rýžový ocet a rýžové víno
- zasypat pokrájenou jarní cibulkou nebo šalotkami, zalít vývarem
- péct nezakryté při 180 °C, po 20 minutách obrátit, teplotu snížit na 160 °C
- po dalších 20 minutách znovu obrátit a ještě cca 20 minut dopéct
- na sporáku povařit do zhoustnutí, současně neustále plátky obalovat v sosu
.
- do plátků krkovice/kotlety/bůčku nebo žeber vetřít sůl a pepř
- na rozehřátém oleji zprudka opéct dohněda
- nasypat pokrájený zázvor, česnek, chilli vločky, badyán a celý pepř
- nalít med, chvilku nechat zkaramelizovat
- přilít sójovou omáčku, rýžový ocet a rýžové víno
- zasypat pokrájenou jarní cibulkou nebo šalotkami, zalít vývarem
- péct nezakryté při 180 °C, po 20 minutách obrátit, teplotu snížit na 160 °C
- po dalších 20 minutách znovu obrátit a ještě cca 20 minut dopéct
- na sporáku povařit do zhoustnutí, současně neustále plátky obalovat v sosu
.