Rozpis je na přibližně 400 g těstovin.
- 300 g mletého hovězího masa (kýta, plec)
- 150 ml sterilovaných sekaných rajčat
- 150 ml červeného vína
- 80 g cibule (1 střední)
- 10 g másla
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 střední mrkev
- 1 menší stvol řapíkatého celeru
- 1 - 2 hrsti sušených hub
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- 1/2 kávové lžičky mletého kmínu
- parmazán
- sůl, pepř
Jak na to
- namočit houby
- na másle a oleji osmahnout cibuli a česnek, přidat mrkev a řapíkatý celer, chvilku restovat
- zprudka opéct mleté maso, vmíchat sůl, pepř, skořici a kmín
- přilít víno, povařit, přidat rajčata a pokrájené houby
- nechat zakryté 30 - 40 minut probublávat doměkka, podle potřeby lehce podlévat
- vypnout, vmíchat část strouhaného parmazánu
.
- namočit houby
- na másle a oleji osmahnout cibuli a česnek, přidat mrkev a řapíkatý celer, chvilku restovat
- zprudka opéct mleté maso, vmíchat sůl, pepř, skořici a kmín
- přilít víno, povařit, přidat rajčata a pokrájené houby
- nechat zakryté 30 - 40 minut probublávat doměkka, podle potřeby lehce podlévat
- vypnout, vmíchat část strouhaného parmazánu
.