Rozpis na kulatou otevírací formu s pantem o průměru 23 centimetry.
- 200 g oloupaných mandlí
- 200 g bílé čokolády
- 180 g cukru krupice
- 150 g másla
- 60 ml čerstvé šťávy z citronu
- 50 ml citronového likéru Limoncello nebo mandlového Amaretto nebo Barbero
- 50 g bramborového škrobu
- 15 g strouhané kůry z citronu - cca ze 3 ks
- 5 vajec
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje a 2 polévkové lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Jak na to
- mandle bez slupky rozsekat s 50 g cukru nadrobno, čokoládu také rozsekat nadrobno
- mandle smíchat s čokoládou, škrobem, solí, práškem do pečiva, citronovou kůrou
- vmíchat rozpuštěné máslo, šťávu z citronu, vanilkový extrakt a Limoncello
- dobře ušlehat vejce se zbývajícím cukrem
- po částech je lehce vmíchat do mandlové směsi
- ve vymazané a vysypané formě péct 60 minut při 170 °C
- ve vypnuté pootevřené troubě nechat 15 minut dojít
.
- mandle bez slupky rozsekat s 50 g cukru nadrobno, čokoládu také rozsekat nadrobno
- mandle smíchat s čokoládou, škrobem, solí, práškem do pečiva, citronovou kůrou
- vmíchat rozpuštěné máslo, šťávu z citronu, vanilkový extrakt a Limoncello
- dobře ušlehat vejce se zbývajícím cukrem
- po částech je lehce vmíchat do mandlové směsi
- ve vymazané a vysypané formě péct 60 minut při 170 °C
- ve vypnuté pootevřené troubě nechat 15 minut dojít
.