- 1500 g hovězí plece
- 500 ml piva
- 400 g cibule (3 větší)
- 400 g drcených rajčat v plechovce
- 50 g dijonské hořčice (2 polévkové lžíce)
- 20 g sójové omáčky (2 polévkové lžíce)
- 15 g třtinového cukru (3 čajové lžičky)
- 5 g mleté uzené sladké papriky (2 čajové lžičky)
- 5 polévkových lžic slunečnicového oleje
- 4 větší stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- snítky čerstvého rozmarýnu a tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to
- maso opláchnout, osušit, zavázat, potřít olejem a zprudka opéct
- osolit, opepřit, potřít hořčicí smíchanou s uzenou paprikou, nezakryté 10 minut zapéct na 200 °C
- na pánvi orestovat cibuli, česnek, lehce zkaramelizovat cukr, přidat k zapečenému masu
- na pánvi povařit konzervovaná rajčata, přidat sójovou omáčku a pivo, povařit
- přidat vše k masu společně s rozmarýnem, tymiánem a bobkovým listem
- zakryté péct cca 3 hodiny při 170 °C, polévat výpekem, obracet
- posledních 10 minut péct nezakryté
.
- maso opláchnout, osušit, zavázat, potřít olejem a zprudka opéct
- osolit, opepřit, potřít hořčicí smíchanou s uzenou paprikou, nezakryté 10 minut zapéct na 200 °C
- na pánvi orestovat cibuli, česnek, lehce zkaramelizovat cukr, přidat k zapečenému masu
- na pánvi povařit konzervovaná rajčata, přidat sójovou omáčku a pivo, povařit
- přidat vše k masu společně s rozmarýnem, tymiánem a bobkovým listem
- zakryté péct cca 3 hodiny při 170 °C, polévat výpekem, obracet
- posledních 10 minut péct nezakryté
.