pondělí 21. dubna 2014

Grilovaný kozí sýr s vařenou červenou řepou

Grilovaný kozí sýr na plátcích vařené červené řepy


Rozpis na 2 až 3 porce. 

  • 200 g kozího sýra
  • 2 středně velké červené řepy
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce piniových semínek
  • 1 čajová lžička soli
  • balzamikový ocet
  • směs zelených salátů


Jak na to  

- uvařenou řepu nakrájet na plátky, upražit piniová semínka
- plátky řepy potřít olivovým olejem, pokapat balzamikovým octem
- naporcovaný sýr ogrilovat, posadit na řepu
.

Skvělá kombinace s jednou společnou vlastností. Jak řepa tak i kozí sýr mají vášnivé zastánce, ale i radikální odpůrce.
Pro fajnšmekry z první skupiny přináší jejich spojení úžasný chuťový zážitek.


Uvaření řepy

  • Řepu pečlivě omyjeme.
  • V hrnci ji zalijeme vodou tak, aby byla ponořená.
    Vmícháme k ní jednu čajovou lžičku soli.

  • Přivedeme k varu.
  • Hrnec zakryjeme poklicí, teplotu stáhneme.
    Řepu vaříme na mírném plameni jednu a půl až dvě hodiny doměkka.

  • Měkkou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na plátky.


Opražení semínek a grilování sýra

Piniová semínka opražíme na suché rozehřáté pánvi.
Do dvou minut budou jemně zbarvená a rozvoní se.
Pozor na přepálení, mícháme, hlídáme.

Oblíbený kozí sýr naporcujeme na plátky.
Na chvilku je vložíme pod gril.
Hlídáme, některé druhy jsou ihned rozpuštěné!
Pokud není k dispozici gril, rozehřejeme sýr na pánvi nebo v troubě.


Servírování

  • Plátky řepy rozložíme na talíř.
  • Potřeme je olivovým olejem a pokapeme 3 až 4 lžičkami balzamikového octa.
  • Na řepu urovnáme grilovaný kozí sýr.
  • Na závěr porci posypeme praženými piniovými semínky.

Porce na talíři doplníme směsí oblíbených salátů, podáváme s bagetou.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat