Rozpis na 2 až 3 porce.
- 200 g kozího sýra
- 2 středně velké červené řepy
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce piniových semínek
- 1 čajová lžička soli
- balzamikový ocet
- směs zelených salátů
Jak na to
- uvařenou řepu nakrájet na plátky, upražit piniová semínka
- plátky řepy potřít olivovým olejem, pokapat balzamikovým octem
- naporcovaný sýr ogrilovat, posadit na řepu
.
- uvařenou řepu nakrájet na plátky, upražit piniová semínka
- plátky řepy potřít olivovým olejem, pokapat balzamikovým octem
- naporcovaný sýr ogrilovat, posadit na řepu
.
Skvělá kombinace s jednou společnou vlastností. Jak řepa tak i kozí sýr mají vášnivé zastánce, ale i radikální odpůrce.
Pro fajnšmekry z první skupiny přináší jejich spojení úžasný chuťový zážitek.
Uvaření řepy
- Řepu pečlivě omyjeme. V hrnci ji zalijeme vodou tak, aby byla ponořená.
Vmícháme k ní jednu čajovou lžičku soli.
- Přivedeme k varu. Hrnec zakryjeme poklicí, teplotu stáhneme.
Řepu vaříme na mírném plameni jednu a půl až dvě hodiny doměkka.
- Měkkou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na plátky.
Opražení semínek a grilování sýra
Piniová semínka opražíme na suché rozehřáté pánvi.
Do dvou minut budou jemně zbarvená a rozvoní se.
Pozor na přepálení, mícháme, hlídáme.
Oblíbený kozí sýr naporcujeme na plátky.
Na chvilku je vložíme pod gril.
Hlídáme, některé druhy jsou ihned rozpuštěné!
Hlídáme, některé druhy jsou ihned rozpuštěné!
Pokud není k dispozici gril, rozehřejeme sýr na pánvi nebo v troubě.
Servírování
Servírování
- Plátky řepy rozložíme na talíř.
- Potřeme je olivovým olejem a pokapeme 3 až 4 lžičkami balzamikového octa.
- Na řepu urovnáme grilovaný kozí sýr.
- Na závěr porci posypeme praženými piniovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat