Rozpis na 8 až 10 porcí.
Základ
- 1000 g kuřecích stehenních řízků
- 300 g anglické slaniny krájené
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 2 cibule
- 1 vídeňský párek (2 nožičky)
- 1 polévková lžíce polohrubé nebo hladké mouky na zahuštění sosu
- nakládaná červená paprika
- sůl, pepř
Náplň z mletého masa
- 1000 g mletého masa v poměru 2/3 hovězí a 1/3 vepřové
- 50 g dobré slaniny, např. anglická, gazdovská, oravská, valašská...
- 5 stroužků česneku
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Jak na to
- na fólii rozložit plátky anglické slaniny, na ně kuřecí maso, osolit, opepřit, potřít dijonskou hořčicí
- rozetřít mletou směs, k jednomu kraji narovnat proužky papriky, položit párek
- zabalit do rolády, stáhnout provázkem
- položit do pekáče, přisypat nahrubo nakrájenou cibuli, dát péct:
1) bez zakrytí a podlití 15 minut na 220 °C
2) podlít 300 ml horké vody, zakrýt, teplotu stáhnout na 170 °C, péct 80 minut, polévat šťávou
3) odkrýt, zvýšit teplotu na 200 °C, péct 20 minut
4) podlít 200 ml horké vody, péct 10 minut
- vyndat z pekáče, před krájením nechat odpočinout
- šťávu přecedit do hrnce, zahustit moukou rozmíchanou ve studené vodě, 15 minut povařit
.
- na fólii rozložit plátky anglické slaniny, na ně kuřecí maso, osolit, opepřit, potřít dijonskou hořčicí
- rozetřít mletou směs, k jednomu kraji narovnat proužky papriky, položit párek
- zabalit do rolády, stáhnout provázkem
- položit do pekáče, přisypat nahrubo nakrájenou cibuli, dát péct:
1) bez zakrytí a podlití 15 minut na 220 °C
2) podlít 300 ml horké vody, zakrýt, teplotu stáhnout na 170 °C, péct 80 minut, polévat šťávou
3) odkrýt, zvýšit teplotu na 200 °C, péct 20 minut
4) podlít 200 ml horké vody, péct 10 minut
- vyndat z pekáče, před krájením nechat odpočinout
- šťávu přecedit do hrnce, zahustit moukou rozmíchanou ve studené vodě, 15 minut povařit
.