Ríšo, díky za kapra!
Základ
- 600 g vykostěného kapřího masa
- slunečnicový nebo olivový olej na smažení
- citron k podávání
Marináda
- 50 ml sójové omáčky
- 50 ml vody
- 5 stroužků česneku
- 1 čajová lžička mletého sušeného zázvoru (může být i čerstvý)
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 zarovnaná čajová lžička soli
Na obalení
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce bramborového škrobu
- 1 polévková lžíce sladké papriky
Jak na to
- vykostěného kapra nařezat na hranolky, v marinádě nechat odležet
- obalit ve směsi mouky, bramborového škrobu a papriky
- smažit ve vyšší vrstvě oleje
.
- vykostěného kapra nařezat na hranolky, v marinádě nechat odležet
- obalit ve směsi mouky, bramborového škrobu a papriky
- smažit ve vyšší vrstvě oleje
.