Ivi a Oto, díky za daňka!
- 1800 g dančí kýty bez kosti
- 500 ml černého piva
- 250 g dobré slaniny nebo špeku
- 50 g másla
- 15 kuliček jalovce, 4 bobkové listy
- 8 stroužků česneku
- 3 polévkové lžíce sádla nebo oleje
- 1 polévková lžíce octa a 1 polévková lžíce cukru
- sůl, pepř
K zahuštění sosu
- 20g kousek studeného másla
- 1 vrchovatá čajová lžička hladké mouky
Jak na to
- omyté a osušené maso prošpikovat slaninou, naříznout malé kapsy, vložit celé stroužky česneku
- osolit, svázat provázkem, opepřit
- omyté a osušené maso prošpikovat slaninou, naříznout malé kapsy, vložit celé stroužky česneku
- osolit, svázat provázkem, opepřit
- v případě masa ze starších kusů namořit
- maso zprudka krátce orestovat, přendat do pekáče
- osmahnout pokrájenou slaninu a česnek, přendat k masu
- na pánvi prohřát drcený jalovec a bobkový list, zalít octem, nechat odpařit
- osmahnout pokrájenou slaninu a česnek, přendat k masu
- na pánvi prohřát drcený jalovec a bobkový list, zalít octem, nechat odpařit
- nasypat cukr, po minutě nalít pivo, minutu povařit, nalít k masu
- rozpuštěným máslem potřít maso, které není ponořené
- péct 1,5 až 2 hodiny na 180 °C doměkka, polévat a během pečení obracet
- rozpuštěným máslem potřít maso, které není ponořené
- péct 1,5 až 2 hodiny na 180 °C doměkka, polévat a během pečení obracet
- zredukovat nebo zahustit sos
.
.