- 450 g vařených loupaných krevet v jemně slaném nálevu
- 60 g másla
- 2 - 3 stroužky česneku
- sůl, bílý mletý pepř
- citron
- petrželka
Jak na to
- na másle zlehka orestovat plátky česneku
- vmíchat scezené krevety, prohřát, přisolit, opepřit
- ihned podávat
.
- na másle zlehka orestovat plátky česneku
- vmíchat scezené krevety, prohřát, přisolit, opepřit
- ihned podávat
.
Příprava
Krevety scedíme a propláchneme studenou vodou.
Necháme je v cedníku dobře okapat.
Oloupané stroužky česneku pokrájíme na plátky.
Pokud budeme krevety podávat na zeleném salátu, omyjeme ho a dobře osušíme.
Natrháme ho nebo nakrájíme a připravíme na talíře.
Prohřátí krevet a servírování
- Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme česnek.
Na mírném plameni přibližně jednu minutu restujeme.
- K česneku na pánvi vmícháme krevety. Okolo jedné minuty je promícháváme, jakmile jsou dobře prohřáté, vypneme.
Podle chuti přisolíme a lehce opepříme.
- Krevety ihned podáváme. Ideálně na zeleném salátu doplněné plátkem citronu.
Můžeme je dozdobit hladkolistou petrželkou.
Takto připravené krevety, doplněné třeba o bagetu se výborně hodí jako předkrm nebo jako zdravá večeře.
Přejít na seznam receptů
jk
Krevety
Krevety
- Samozřejmě je stokrát lepší použít krevety čerstvé. Pokud máme spolehlivý zdroj, není co řešit.
- Čerstvé krevety musíme před samotnou tepelnou úpravou připravit. Vyloupneme je z krunýře a odstraníme z nich tenké střívko.
- Čerstvé krevety mají barvu šedivou, teprve po tepelné úpravě zrůžoví.
- Krevety se rychle kazí, nezpracované rozhodně neuskladňujeme, spotřebujeme je v den nákupu!
- Krevety tepelně upravujeme jen krátce, povařit nebo orestovat je postačí kolem jedné minuty.
.
Přejít na seznam receptů
Dělám z čerstvých krevet, je to mňamózní. Akorát mě nebaví to čištění krevetek, ale výsledek stojí za to :-)
OdpovědětVymazatJojo, čištění těch mrňavých je piplačka :-).
OdpovědětVymazat