- 600 g brambor (6 - 7 středních)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 80 g másla
- 10 g čerstvého tymiánu nebo oregana, rozmarýnu, petrželky...
- 5 stroužků česneku
- 1 polévková lžíce šťávy z citronu
- sůl, pepř
Jak na to
- omyté brambory nakrájet na 1/4, naskládat do máslem vymazané mísy, osolit a opepřit
- ve vývaru rozpustit máslo, rozmíchat utřený česnek, nasekaný tymián a šťávu z citronu, zalít brambory
- zakrýt alobalem, na několika místech ho propíchnout
- péct na 180 °C 30 - 40 minut
- sundat alobal, zvýšit teplotu, dopéct 15 až 20 minut do zlatova
.
- omyté brambory nakrájet na 1/4, naskládat do máslem vymazané mísy, osolit a opepřit
- ve vývaru rozpustit máslo, rozmíchat utřený česnek, nasekaný tymián a šťávu z citronu, zalít brambory
- zakrýt alobalem, na několika místech ho propíchnout
- péct na 180 °C 30 - 40 minut
- sundat alobal, zvýšit teplotu, dopéct 15 až 20 minut do zlatova
.