- 1000 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky nebo vykostěné kuře)
- 400 g 30% smetany (2 kelímky)
- 200 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 100 g cibule (1 větší)
- 100 g rajčatového protlaku
- 60 g mletých jader vlašských ořechů (z 12 větších kusů)
- 50 g másla
- 20 - 30 ml citronové šťávy
- 10 g kari koření (2 vrchovaté čajové lžičky)
- sůl, pepř
Jak na to
- na másle zesklovatět cibuli, lehce osmahnout proužky masa
- osolit, opepřit, zalít 200 ml vývaru
- po vyvaření vody přidat kari koření, rajčatový protlak, krátce orestovat
- vmíchat smetanu, mletá jádra ořechů a šťávu z citronu
- přivést k varu, vypnout
.
- na másle zesklovatět cibuli, lehce osmahnout proužky masa
- osolit, opepřit, zalít 200 ml vývaru
- po vyvaření vody přidat kari koření, rajčatový protlak, krátce orestovat
- vmíchat smetanu, mletá jádra ořechů a šťávu z citronu
- přivést k varu, vypnout
.