Pečeno ve formě na srnčí hřbet.
Základ
- 1000 - 1200 g vepřové panenky
- 150 g listového mraženého špenátu
- 100 g mozzarelly
- 3 stroužky česneku
- 4 - 5 sušených rajčat v oleji
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- anglická slanina na zabalení (nemusí být)
Sos
- 10 g másla
- 1 čajová lžička hladké mouky
Jak na to
- smíchat mozzarellu se špenátem, česnekem a sušenými rajčaty
- panenku očistit, po délce nakrojit, rozevřít na plát, osolit a opepřit
- nanést náplň, zabalit a upevnit provázkem, vložit do formy
- péct při teplotě 200 °C, 15 minut ve formě, dalších 10 minut vyklopené
- cca 2 minuty grilovat, před krájením nechat odpočinout
- uvolnit z plechu výpek, zahustit v mouce obaleným kouskem másla
.