Základ
- 250 - 300 g plátků tvrdého sýra, například Ementál, Madeland, Eidam, Gouda...
- nakládaná kapie, kukuřice, olivy... nemusí být
- 250 g šunky
- 100 g smetanového taveného sýra
- 100 g másla
- 70 g cibule (1 střední)
- 40 g plnotučné nebo dijonské hořčice (2 vrchovaté čajové lžičky)
- 2 uvařená vejce
- sůl, pepř
- podle chuti zelené bylinky např. petrželka, pažitka, bazalka...
Jak na to
- vejce uvařit natvrdo, zchladit, oddělit bílky a žloutky
- vejce uvařit natvrdo, zchladit, oddělit bílky a žloutky
- utřít máslo, žloutky, sýr a hořčici, vmíchat nadrobno pokrájené bílky, šunku, cibuli, ev. bylinky, sůl a pepř
- plátky sýra rozložit na plech, v rozpálené troubě nechat povolit
- náplň rozetřít na zchladlý sýr, k jednomu kraji lze naskládat papriku, kukuřici, olivy, kapary...
- zamotat do rolády, zabalit do alobalu nebo folie
- nechat v chladu ztuhnout
,
- plátky sýra rozložit na plech, v rozpálené troubě nechat povolit
- náplň rozetřít na zchladlý sýr, k jednomu kraji lze naskládat papriku, kukuřici, olivy, kapary...
- zamotat do rolády, zabalit do alobalu nebo folie
- nechat v chladu ztuhnout
,