Základ
- 1200 g vepřové plece
- 120 g cibule (1 větší)
- 30 g sádla (1 polévkové lžíce)
- sůl, pepř
- 350 g žampiónů
- 100 g anglické slaniny
- 45 g dijonské hořčice (3 vrchovaté čajové lžičky)
- 30 g sádla (1 polévková lžíce)
- 6 stroužků česneku
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- čerstvá nebo sušená zelená petrželka
- 15 g másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
Jak na to
- na sádle opéct anglickou slaninu, přidat žampiony a majoránku
- maso rozříznout na plát, posolit, popepřit, potřít hořčicí smíchanou s česnekem
- pokrýt osmaženými žampiony s anglickou slaninou, posypat petrželkou
- zabalit do rolády, opéct na pánvi ze všech stran
- přendat do pekáče na sádlo, podlít, přidat cibuli
- 60 minut péct zakryté na 180 °C, občas polít výpekem
- dopéct bez zakrytí dozlatova
.
- na sádle opéct anglickou slaninu, přidat žampiony a majoránku
- maso rozříznout na plát, posolit, popepřit, potřít hořčicí smíchanou s česnekem
- pokrýt osmaženými žampiony s anglickou slaninou, posypat petrželkou
- zabalit do rolády, opéct na pánvi ze všech stran
- přendat do pekáče na sádlo, podlít, přidat cibuli
- 60 minut péct zakryté na 180 °C, občas polít výpekem
- dopéct bez zakrytí dozlatova
.