Základ
- 1000 g vepřové pečeně bez kosti
- 1 polévková lžíce sádla
- 1 čajová lžička másla (10 g)
- 1 čajová lžička medu (10 g)
- sůl, pepř
Na naplnění
- 150 ml červeného vína
- 100 g sušených švestek
- 50 g sušených meruněk
- 50 g sušených třešní
- snítka čerstvého rozmarýnu nebo kávová lžička sušeného
Na zahuštění sosu
- 15 g másla
- 1 čajová lžička hladké mouky
Jak na to
- sušené ovoce namočit na minimálně 30 minut do vína
- v pečeni udělat nožem kapsu, do masa vetřít sůl
- kapsu naplnit pokrájeným ovocem, zavázat
- opepřit a zprudka opéct na pánvi
- přendat do pekáče na sádlo, podlít vínem
- 10 minut péct zakryté na 180 °C, občas polít výpekem, snížit na 160 °C, péct 80 - 90 minut doměkka
- potřít máslem smíchaným s medem, nezakryté dopéct při zvýšené teplotě dozlatova
- moukou obaleným plátkem másla zahustit sos
.
- sušené ovoce namočit na minimálně 30 minut do vína
- v pečeni udělat nožem kapsu, do masa vetřít sůl
- kapsu naplnit pokrájeným ovocem, zavázat
- opepřit a zprudka opéct na pánvi
- přendat do pekáče na sádlo, podlít vínem
- 10 minut péct zakryté na 180 °C, občas polít výpekem, snížit na 160 °C, péct 80 - 90 minut doměkka
- potřít máslem smíchaným s medem, nezakryté dopéct při zvýšené teplotě dozlatova
- moukou obaleným plátkem másla zahustit sos
.