- 300 g pórku
- 200 g 12% smetany (1 kelímek)
- 50 g sýru s modrou plísní (Gorgonzola, Roquefort...)
- 20 g dijonské hořčice (2 čajové lžičky)
- 20 g jader vlašských ořechů
- 10 g másla
- sůl, pepř
Jak na to
- pórek nakrájet na půlcentimetrová kolečka, nasypat do máslem vymazaného pekáčku
- pórek nakrájet na půlcentimetrová kolečka, nasypat do máslem vymazaného pekáčku
- vmíchat sůl, pepř a nastrouhané ořechy
- zalít smetanou rozmíchanou s dijonskou hořčicí
- posypat nakrájeným sýrem a ev. částí strouhaných ořechů
- péct 10 minut při 200 °C a 20 minut při 180 °C
.
- zalít smetanou rozmíchanou s dijonskou hořčicí
- posypat nakrájeným sýrem a ev. částí strouhaných ořechů
- péct 10 minut při 200 °C a 20 minut při 180 °C
.