pondělí 6. května 2013

Kuře Cacciatore

Kuře Cacciatore


  • 800 g kuřecích stehenních nebo prsních řízků
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 100 g cibule červené nebo bílé (1 střední)
  • 4 stroužky česneku
  • 800 g sekaných konzervovaných rajčat (2 plechovky po 400 g)
  • 20 ks černých vypeckovaných oliv
  • 2 čajové lžičky cukru
  • hrst čerstvé bazalky
  • 150 g Mascarpone
  • sůl, pepř


Jak na to
 

- zlehka orestovat nakrájenou cibuli, přidat česnek, sekaná rajčata a cukr, 20 minut povařit
- plátky kuřecího osolit, opepřit, zprudka opéct
- k rajčatům vmíchat Mascarpone, olivy a bazalku
- část omáčky nalít do pekáčku, naskládat maso, zalít zbytkem omáčky
- péct na 200 °C po dobu cca 30 minut
.

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek zmáčkneme a pokrájíme na plátky. Olivy rozpůlíme.
V hlubší pánvi nebo v hrnci zahřejeme 3 polévkové lžíce olivového oleje, nasypeme cibuli, 5 - 7 minut zlehka restujeme.
Přihodíme česnek, dopřejeme mu minutku na rozvonění.
Přidáme celý obsah plechovek se sekanými rajčaty, vmícháme cukr.
Bez zakrytí necháme 20 minut zvolna probublávat, občas promícháme.



Zapneme troubu, nastavíme na 200 °C.

Maso z obou stran osolíme a opepříme.
Rozpálíme na sucho pánev, každý plátek lehce potřeme olivovým olejem.
Zprudka opečeme jednu i druhou stranu. Dvě minuty pro každou budou stačit.


Plátky masa odložíme na talíř a vrátíme se k omáčce.
Z rajčat by měla být vyvařená voda. Odstavíme ze sporáku, vmícháme Mascarpone, rozpůlené olivy a hrst nasekané bazalky.
Vlijeme také šťávu, kterou pustilo maso.
Bude na talíři, kde máme plátky odložené.


Na dno pekáčku dáme část omáčky, naskládáme na ni opečené kuřecí maso.
Zalijeme zbytkem omáčky, vložíme do trouby.
Pečeme přibližně 30 minut.



Podáváme s bagetou, rýží nebo těstovinami.


TIP!  Kuře Cacciatore neboli lovecké existuje v mnoha variantách. Stačí zadat název do vyhledávače a vybírat. Zajímavá je úprava od Ruměnky.

TIP!!  Pro ostřejší variantu můžeme přidat špetku chilli nebo malé množství pálivých papriček.


Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. Dobry vecer ve spolek, tak jsme vytirali hrnec chlebem, ani ho myt neumusim.
    Skvely receptik.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno Pavlo,
      moc děkuji za milý komentář. Vždycky, když čtu, že chutnalo a recept nezklamal, mám velkou radost.
      Vytírání hrnce chlebem je jednou z největších pochval pro kuchařku!

      Vymazat