- 500 g vepřové kýty
- 350 ml vody, vývaru nebo vína
- 200 g zakysané smetany
- 120 g celeru
- 120 g zelené tlustostěnné papriky
- 120 g cibule
- 120 g rajčatového pyré nebo protlaku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sádlo nebo olej
- kmín, mletá sladká paprika, mletý zázvor
- divoké koření - jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř
- cukr, sůl, pepř
Jak na to
- orestovat pokrájenou zeleninu, přendat do nádoby pomalého hrnce nebo do pekáče nebo do hrnce
- orestovat pokrájenou zeleninu, přendat do nádoby pomalého hrnce nebo do pekáče nebo do hrnce
- naklepané osolené a opepřené plátky jemně obalit v mouce, zprudka krátce z obou stran opéct
- přendat k zelenině
- přendat k zelenině
- na pánvi lehce zkaramelizovat cukr, orestovat protlak, zalít vodou nebo vývarem nebo vínem
- přivést k varu, vypnout, vmíchat koření, nalít k masu
- po 3 - 4 hodinách pomalého dušení dát plátky stranou, omáčku rozmixovat nebo propasírovat, vmíchat smetanu
.
.