Ivu, díky za hlívu!
- 1200 ml vývaru (může být i z kostky)
- 300 g hlívy ústřičné
- 120 g cibule (1 větší)
- 60 g sádla (2 polévkové lžíce)
- 15 g čerstvého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky drceného kmínu
- chilli (nemusí být)
- sůl, pepř, majoránka
Jak na to
- opláchnutou hlívu nakrájet na proužky
- cibuli zpěnit na sádle, zasypat moukou, usmažit jíšku
- opláchnutou hlívu nakrájet na proužky
- cibuli zpěnit na sádle, zasypat moukou, usmažit jíšku
- přidat zázvor, utřený česnek, po chvilce ocet, nechat odpařit
- vmíchat hlívu, kmín, pepř a sůl, krátce orestovat
- vmíchat hlívu, kmín, pepř a sůl, krátce orestovat
- vmíchat sladkou papriku a chilli, ihned zalít 1200 ml vlažného vývaru
- 15 minut povařit
- vypnout, nasypat v dlani promnutou majoránku
- podle potřeby přisolit, připepřit
- 15 minut povařit
- vypnout, nasypat v dlani promnutou majoránku
- podle potřeby přisolit, připepřit
.