Rohlíky tukové - s čerstvým droždím a sádlem
- 500 g hladké mouky
- 260 g vlažné vody
- 30 g sádla
- 22 g droždí
- 10 g soli
- 4 g cukru
- na posyp mák, slunečnicová semínka, sezamová semínka, hrubozrnná sůl, kmín...
Jak na to
- ve vlažné vodě promíchat cukr, rozdrobit droždí, nechat vzejít
- mouku promíchat se solí, nalít vodu s vzešlým kváskem, přidat změklé sádlo, důkladně zpracovat těsto
- ve vlažné vodě promíchat cukr, rozdrobit droždí, nechat vzejít
- mouku promíchat se solí, nalít vodu s vzešlým kváskem, přidat změklé sádlo, důkladně zpracovat těsto
- těsto zabalit do koule, v míse přikrýt fólií, zakrýt utěrkou, nechat 40 minut kynout
- těsto rozdělit na 8 - 12 stejně vážících dílů, každý rozválet do trojúhelníku cca 2,5 milimetry silného
- těsto rozdělit na 8 - 12 stejně vážících dílů, každý rozválet do trojúhelníku cca 2,5 milimetry silného
- pevně zarolovat od širší strany, poválet, dát na pečicí papír na plechu
- nechat 40 - 50 minut kynout zakryté fólií a utěrkou
- jemně postříkat vodou, posypat dle chuti
- jemně postříkat vodou, posypat dle chuti
- péct v zapařené troubě 15 minut do zlatova
- nechat na mřížce vychladnout
.
.