Plněné papriky neboli plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou
Papriky a masová náplň
- 8 - 10 středních zelených paprik
- 500 g mletého vepřového masa z plece nebo libové krkovice
- 100 g syrové rýže
- 2 vejce
- 2 menší stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 polévková lžíce majoránky
- 1 malá cibule
- sůl, pepř
Omáčka
- 800 g sekaných loupaných rajčat (2 plechovky)
- 100 g rajského protlaku
- 80 g hladké mouky
- 20 g másla
- 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy
- 6 polévkových lžic slunečnicového oleje
- 2 střední cibule
- 1 zarovnaná polévková lžíce sladké mleté papriky
- sůl, cukr, ocet
- vývar nebo voda
Jak na to
- dobře promíchat mleté maso s uvedenými ingrediencemi
- paprikám odříznout vršky, naplnit směsí, zprudka krátce je orestovat
- nakrájenou cibuli osmažit na oleji, přidat rajský protlak, orestovat, zasypat moukou, minutu promíchávat
- přidat mletou papriku, konzervovaná rajčata, zalít vývarem
- vložit koření, přivést k varu
- do hrnce přidat opečené paprikové lusky, teplotu stáhnout na minimum, zakrýt
- dobře promíchat mleté maso s uvedenými ingrediencemi
- paprikám odříznout vršky, naplnit směsí, zprudka krátce je orestovat
- nakrájenou cibuli osmažit na oleji, přidat rajský protlak, orestovat, zasypat moukou, minutu promíchávat
- přidat mletou papriku, konzervovaná rajčata, zalít vývarem
- vložit koření, přivést k varu
- do hrnce přidat opečené paprikové lusky, teplotu stáhnout na minimum, zakrýt
- za občasného promíchání na mírném plameni 40 až 50 minut povařit
- papriky opatrně vyndat, omáčku přecedit, dochutit solí, cukrem a octem
- do omáčky vrátit papriky, podávat
.
- papriky opatrně vyndat, omáčku přecedit, dochutit solí, cukrem a octem
- do omáčky vrátit papriky, podávat
.