Pečenáče z kapra
- 450 g smaženého obaleného kapra
- 250 ml octa
- 250 ml vody
- 150 g cibule
- 50 g cukru
- 6 g soli
- koření: 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 3 menší bobkové listy
- chilli papričky
Jak na to
- do hrnce nalít vodu s octem, vmíchat cukr, sůl a koření, 3 minuty povařit
- do hrnce nalít vodu s octem, vmíchat cukr, sůl a koření, 3 minuty povařit
- cibuli nakrájet na kolečka, smaženého kapra nakrájet na menší kusy
- kapra rovnat do sklenice, prokládat ho kolečky cibule a podle chuti přidat feferonky
- po naplnění zalít horkým nálevem
- uzavřít, nechat 3 až 7 dní v chladu uležet
- uzavřít, nechat 3 až 7 dní v chladu uležet
.