Slaný štrúdl se zelím a slaninou
Základ
- 400 g listového těsta
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- hrubozrnná sůl, kmín, mák, sezamová semínka. semínka slunečnice...
Na naplnění
- 500 g kysaného zelí
- 250 g krájeného tvrdého sýra, např. goudy, eidamu, ementálu...
- 200 g krájené anglické slaniny
- 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
- 3 polévkové lžíce nakládaných sušených krájených rajčat
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
Jak na to
- těsto rozdělit na 3 stejné díly, rozválet
- těsto rozdělit na 3 stejné díly, rozválet
- potřít protlakem nebo kečupem, posypat utřeným česnekem a mletým pepřem, poklást plátky sýra a slaniny
- urovnat vykapané zelí, posypat sekanými rajčaty, zabalit
- propíchat, potřít v mléce prošlehaným vajíčkem, posypat solí a semínky
- péct cca 20 minut při 200 °C
.