Hovězí s ústřicovou omáčkou a blanšírovanou brokolicí
Základ
- 1000 g hovězího masa (libové přední nebo zadní)
- 600 - 700 ml vývaru
- 500 g brokolicových růžiček
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 3 stroužky česneku
- 3 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru
- 2 - 3 čajové lžičky sezamového semínka
- sůl, pepř
Ústřicová omáčka
- 100 ml ústřicové omáčky
- 80 - 100 ml vývaru
- 2 čajové lžičky cukru třtinového nebo klasického
- 2 čajové lžičky kukuřičného nebo bramborového škrobu
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce sezamového nebo slunečnicového oleje
- mletý pepř
Jak na to
- maso nakrájet na větší proužky, orestovat dohněda
- maso nakrájet na větší proužky, orestovat dohněda
- vmíchat zázvor a česnek, promíchat, přidat sůl a pepř
- podlít vývarem, zakryté dusit doměkka
- blanšírovat růžičky brokolice, smíchat ingredience na omáčku
- k masu přilít omáčku a vmíchat brokolici
- podlít vývarem, zakryté dusit doměkka
- blanšírovat růžičky brokolice, smíchat ingredience na omáčku
- k masu přilít omáčku a vmíchat brokolici
- posypat sezamovými semínky
.
.