- 200 g Mascarpone nebo Lučiny (může být i bylinková)
- 180 g uzeného lososa
- 80 g 15% zakysané smetany (2 vrchovaté polévkové lžíce)
- 50 g šalotky nebo cibule
- šťáva z citronu
- sůl, mletý pepř
- čerstvé bylinky, např. kopr, petrželka, pažitka - nemusí být
Jak na to
- lososa bez kůže rozmačkat s Mascarpone nebo Lučinou
- přidat nadrobno nakrájenou šalotku
- vmíchat sůl, pepř, zakysanou smetanu a čerstvou šťávu z citronu
- ev. přidat najemno nasekaný kopr, pažitku, petrželku...
.
- lososa bez kůže rozmačkat s Mascarpone nebo Lučinou
- přidat nadrobno nakrájenou šalotku
- vmíchat sůl, pepř, zakysanou smetanu a čerstvou šťávu z citronu
- ev. přidat najemno nasekaný kopr, pažitku, petrželku...
.