- 1000 g vepřové krkovice
- 1000 g brambor
- 1000 g kysaného zelí
- 300 g cibule
- 70 g sádla (40 pod maso + 25 pod zelí + 5 na vymazání) nebo oleje
- 10 g hladké mouky
- ocet, cukr
- sůl, kmín
Jak na to
- na sádle jemně osmažit cibuli, přidat maso nakrájené na kostky, krátce orestovat do hněda
- osolit, okmínovat, odložit
- na sádle orestovat cibuli, zaprášit moukou, po chvilce přidat zelí, ochutit, minutu povařit
- maso smíchat se zelím, přidat 100 ml vody s výpekem z pánve po restování masa
- oloupané brambory pokrájet na plátky, rozložit do vymazaného pekáče, osolit, okmínovat
- urovnat maso se zelím, zakrýt
- péct cca 80 minut při 170°C do změknutí masa a brambor
- odkrýt, zvýšit teplotu, dopéct dozlatova
.
- na sádle jemně osmažit cibuli, přidat maso nakrájené na kostky, krátce orestovat do hněda
- osolit, okmínovat, odložit
- na sádle orestovat cibuli, zaprášit moukou, po chvilce přidat zelí, ochutit, minutu povařit
- maso smíchat se zelím, přidat 100 ml vody s výpekem z pánve po restování masa
- oloupané brambory pokrájet na plátky, rozložit do vymazaného pekáče, osolit, okmínovat
- urovnat maso se zelím, zakrýt
- péct cca 80 minut při 170°C do změknutí masa a brambor
- odkrýt, zvýšit teplotu, dopéct dozlatova
.