Množství na naplnění a ozdobení jednoho dortového korpusu o průměru 23 centimetrů.
Je fajn mít po ruce teploměr!
- 300 g másla
- 180 g cukru krupice
- 110 g bílků (cca ze čtyř vajec velikosti M nebo tří velikosti L)
- citron na vymazání mísy
- sůl
- gelové barvy pro eventuální obarvení
Jak na to
- rozkrájet máslo, nechat v pokojové teplotě povolit
- bílky s cukrem a solí promíchávat metličkou ve vodní lázni do dosažení teploty 69 °C, odstavit
- ušlehat pevný lesklý sníh
- šleháním spojit sníh s kostičkami másla
.
- rozkrájet máslo, nechat v pokojové teplotě povolit
- bílky s cukrem a solí promíchávat metličkou ve vodní lázni do dosažení teploty 69 °C, odstavit
- ušlehat pevný lesklý sníh
- šleháním spojit sníh s kostičkami másla
.