Základ
- 700 g vepřové kýty nebo pečeně nebo krkovice a nebo kuřecích či krůtích prsou
- olej nebo sádlo na smažení
- sůl
Sýrové těstíčko
- 120 g goudy nebo jiného tvrdého sýru (eidam, ementál. madeland...)
- 50 g polohrubé mouky
- 50 ml smetany nebo piva
- 3 - 4 vejce
- koření, česnek - nemusí být
- sůl
Jak na to
- do mísy nastrouhat sýr, smíchat s moukou a solí, ev. přidat mletý pepř, bylinky, utřený česnek
- vidličkou nebo metličkou prošlehat s vejci a smetanou nebo pivem
- plátky lehce naklepat, osolit, obalit ve směsi
- smažit na středním plameni z obou stran dozlatova
.
- do mísy nastrouhat sýr, smíchat s moukou a solí, ev. přidat mletý pepř, bylinky, utřený česnek
- vidličkou nebo metličkou prošlehat s vejci a smetanou nebo pivem
- plátky lehce naklepat, osolit, obalit ve směsi
- smažit na středním plameni z obou stran dozlatova
.