Podle rozpisu připravíme 2 stromky o výšce okolo 15 centimetrů a 7 patrech.
To spodní má průměr přibližně 15 centimetrů.
Základ
- 500 g perníkového těsta
- mleté perníkové koření např. skořice, anýz, badyán, zázvor, kardamon...
- 1 vejce
Bílková poleva
- 150 - 200 g moučkového cukru
- bílek z jednoho vejce
- šťáva z citronu
Jak na to
- na papír nakreslit a vystřihnout šablony
- do koupeného těsta přidat mleté koření, rozválet na tloušťku 0,5 - 0,7 cm
- vyříznout jednotlivé části, uprostřed vykrojit malý otvor
- péct 8 - 10 minut při 180 °C, ihned po vyndání z trouby potřít prošlehaným vajíčkem
- sestavit na špejli
- utřít bílkovou polevu, ozdobit
.
- na papír nakreslit a vystřihnout šablony
- do koupeného těsta přidat mleté koření, rozválet na tloušťku 0,5 - 0,7 cm
- vyříznout jednotlivé části, uprostřed vykrojit malý otvor
- péct 8 - 10 minut při 180 °C, ihned po vyndání z trouby potřít prošlehaným vajíčkem
- sestavit na špejli
- utřít bílkovou polevu, ozdobit
.